Skip to content

Er 150 venner nok (Path)?

January 11, 2012

Facebook har satt en grense på antall venner til ca 5000. Det nye sosiale nettverket Path setter grensen ved 150. De er enig med forskerne ved Oxford University i at det ikke er mulig å følge med på over 150 venner. Og jeg er litt enig. På en måte høres det deilig ut med en tjeneste for kun de nærmeste. Et sted hvor jeg slipper unna middagsdetaljene til gamle bekjente. I tillegg er Path er en tjeneste som er laget kun for telefoner (strengt talt der et sosialt nettverk hører hjemme). Det innebærer at du får en mye mer skreddersydd opplevelse. Path er kjapp, morsom og funksjonsrik. Å dele bilder og videoer er også veldig lett.

Men. Path sitt mål er med stor sannsynlighet å bli den neste store aktøren. Det ville vært liten vits i å prøve å bli den minste*. Hva skjer da med Facebook? Om alle lukker seg inne i Path vil aktiviteten på Facebook synke drastisk. I værste fall ville de lidd samme skjebne som Myspace og Friendster. Det er heldigvis et par ting som hindrer at det skjer. Alle vet egentlig at Facebook ikke bare handler om venner. Det handler også om kontakter. Om nettverk. Om å bli kjent med nye mennesker. Her har du en komplett liste over alle du har møtt. Og du kan kontakte akkurat hvem du vil, når du vil. Path fjerner den muligheten. En mulighet som for veldig mange gjør Facebook helt unik. Path er kanskje “inn” akkurat nå. Hvertfall for mange innen teknologi og media. Men jeg har liten tro på at det vil holde. 150 venner er ikke nok for å holde interessen oppe. 150 venner er ikke et godt nok “produkt”.

 

 

*Enkelte vil si at det er greit å være liten. Men det finnes dessverre ikke små og velfungerende sosiale nettverk i dag (utenom innenfor spesifikke nisjer). For å tjene penger er man avhengig av å være gigantisk. Path er i tillegg på mange måter veldig generelt. Med det mener jeg at de henvender seg til “alle”. Når man henvender seg til alle må man også ha med alle. Hvis ikke kommer ingen…

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: